2020-09-03 08:17:18• hírek • közlemény

Fontosabb a vendéglátósok büntetése, mint a közbiztonság?

Magyar Lóránd és Erdei D. István Szatmár megyei parlamenti képviselők írásban kérnek választ a belügyminiszterhez címzett kérdéseikre. 

Egész Szatmár megyét megrázta az augusztus 28-án történt gyilkosság, amikor Szatmárnémeti városközpontjában egy hajléktalan férfi leszúrt egy 29 éves fiatalembert. Mindeközben a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség, a helyi rendőrség és a csendőrség munkatársai a vendéglátóhelyeket ellenőrizték, hogy betartják-e a rájuk vonatkozó COVID-19 szabályokat.


Kereskényi Gábor polgármester az elsők között hívta fel a figyelmet a belügyminisztériumi szervek munkájának hiányosságaira, illetve arra a döntésre, amely rendfenntartók nélkül hagyta a polgármesteri hivatalt. „A vészhelyzet idején, mikor a rendőrség, a csendőrség és a helyi rendőrség járőreinek fokozott létszámban az utcán kellene lenniük, péntek este a város központjában leszúrnak egy fiatalt. Újabb bizonyítéka annak, hogy a Vela miniszter úr által kigondolt rendszer egy totális csőd. Azzal, hogy a miniszter a helyi rendőrségeket a megyei rendőr-felügyelőségek parancsnoksága alá helyezte, a helyi adminisztrációt a legfőbb rendfenntartó egységeitől fosztotta meg” – írta Facebook oldalára a polgármester.


Ennek nyomán Magyar Lóránd és Erdei D. István parlamenti képviselők írásban feltett kérdéssel fordultak a Román Belügyminisztériumhoz, ugyanis az új rendszerben a csendőrség és a rendőrség nem vette át a Helyi Rendőrség feladatainak nagy részét jelentő lakossági bejelentések kezelését.


A Ioan-Marcel Velához címzett levelünkben rákérdeztek: mi az oka annak, hogy a vendéglátóipari egységek, teraszok ellenőrzése és vállalkozók büntetése a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szabályozások okán fontosabb, mint a közrend fenntartása? Arra is választ várnak, hogy milyen lépéseket tett a minisztérium a szatmárnémeti közrend növelése érdekében, illetve mikor kerül vissza a helyi közigazgatási szerv alárendeltségébe a Helyi Rendőrség.


„A miniszter kísérletezik, a belügyminisztériumi szervek új feladatokat látnak el, eközben a komoly gondokra nem jut sem elég idő, sem megfelelő kapacitás. Nagyon sajnálom, hogy egy fiatalember élete kárára került ez a figyelem középpontjába” – mondja Magyar Lóránd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: